ROBOTİK

  • Öğrenciler hazır robotlarla değil, gerekli alt yapıyı alarak, bir çok farklı fonksiyonu yerine getirebilen kendi robotlarını yaptıklarında, yazılım, elektronik ve robotik alanında ki gelişimlerini daha üst seviyede tutabilirler. Bu şekilde öğrenciler el becerisi, elektronik, yazılım ve teknoloji üretkenliği alanlarında bilgi, beceri ve deneyimlerini arttırarak kendilerine özgü robotlar ve yazılımlar geliştirebilirler. 
  • 21. yüzyıl becerilerini kazanmış üretken bir birey haline dönüşebilmek için sizde çocuklarınızı bu alanlarda yetiştirmelisiniz.

 

 

  •  Kurumumuzda yapılan robotlar amaç değil  bir birikiminin  sonucudur.Bu birikim elektronik , kodlama ve mekanik altyapı barındırmaktadır.

  • Robotik kodlama alanında bilgi ve beceri kazanarak kendi yaptığınız robotların kodlamasını yapabilir ve donanıma hayat vermenin keyfini yaşayabilirsiniz…

         arduino ide ile ilgili görsel sonucu

  • Kurumumuzda tasarlanan robotlar cep telefonu,tablet veya bilgisayar üzerinden uzaktan kontrol edilebilmektedir.  

 

            

Bu tür uygulamalar hazır robot kitleri ile mi yapılmalı?

  • Robotik Kodlama faaliyeti yürüten bir çok  kurumda hazır robot kitleri ve hazır öğrenim setleri kullanılmaktadır.Bu setler içerisinde verilen robot parçalarının belli görevleri yerine getirmek üzere bir araya getirilmesi şeklinde çalışmaktadır. Ancak bu eğitim sadece set içerisinde ki parçalarla sınırlıdır ve maliyet olarak oldukça yüksek rakamları bulmaktadır.Bu da her bireyin bu setlere ulaşmasını ve bireysel çalışmalar yapabilmesini zorlaştırmakta, ancak bir kaç öğrencinin bir araya gelerek çalışabilmesini sağlamaktadır.Bu da eğitimi bireyselleştirmekden uzaklaştırmakta ve yaratıcılığı sınırlandırmaktadır.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*